Május 5-től óriási változás lép életbe az Androidos mobilokon

A Google 2021 május 5-től egy olyan változtatást végez a Play Áruházban, ami fontos lépés lesz a személyes adatok védelme szempontjából.

A keresőóriás korlátozni fogja, hogy mely alkalmazások láthassák azt, hogy milyen más applikációk vannak még telepítve egy adott eszközön. Jelenleg a Google Play-ben található appok többsége látja, hogy milyen más szoftverek vannak még telepítve készülékünkön, ez azonban a személyes adatok tekintetében elég aggályos, hiszen így a fejlesztők különböző bizalmas információkhoz tudnak hozzájutni a felhasználókról saját applikációjukon keresztül.

Egy jó szakember az ilyen adatokból rengeteg információt le tud szűrni, legyen szó politikai, vagy egy márka iránti elkötelezettségről, ismerkedési szokásainkról. Ez persze csak néhány a sok közül, ezért döntött úgy a Google, hogy 2021 május 5-től már csak alapos indokkal kaphatnak majd a fejlesztők információt a telepített alkalmazások listájáról.

Ez a személyes adatok tekintetében pozitív lépés a Google-től, a kérdés már csak az, hogy mennyire veszik majd szigorúan.

Ez is érdekelhet:

Mostantól még jobban kell vigyázni a csomagküldő sms-es vírussal

Védd a személyes adataid, használd a Signal üzenetküldő appot!

Mutatjuk az appot ami az elmúlt hónapokban többeknek is elvette megtakarításait