Mutatjuk az appot ami az elmúlt hónapokban többeknek is elvette megtakarításait

A Washington Post beszámolt a napokban egy férfiról, aki egy alkalmazásnak köszönhetően az összes megtakarítását elveszítette.

Philippe Christodoulou még az év elején telepítette fel az App Store-ból az egyik népszerű kriptovaluta tárcához tartozó alkalmazást. Amiről mint később kiderült nem az nem a Csehországi Trezor cég applikációja volt. A Trezorról annyit érdemes dióhéjban tudni, hogy úgynevezett “cold wallet-eket” gyártanak, amiken tudjuk tárolni a megvásárolt kriptovalutáinkat. Azok akik foglalkoznak a kriptovalutákkal az ilyen walleteket tartják a legbiztonságosabbnak, mert miután lecsatlakoztattuk a számítógépről teljes mértékben offline állapotban van. Persze ha óvatlanok vagyunk még így is elveszíthetjük a rajta tárolt kriptovalutáinkat, de ahhoz ki kell adnunk seed szavainkat.

trezor-wallet

Philippe-re visszatérve a fiatalember az jóhiszeműen telepítette az App Store-ból a Trezor nevű alkalmazást, ami mint később kiderült nem a Trezor hivatalos forgalmazójától, a SatoshiLabs-tól származott. A telepítést követően megadta seed szavait az applikációba, hogy azt egy megbízható forrástól származó applikációnál is kellene. Ezt követően jött a fekete leves, ugyanis az alkalmazás rögtön továbbította is ezeket azoknak akik létrehozták és így hozzáfértek a tárcájában lévő összes kriptovalutához.

fake-trezor-wallet

Azt pontosan nem tudni, hogy Philippe milyen kriptovalutákat tárolt a walletjében, de mint kiderült 180 millió forintnak megfelelő dollárral lett szegényebb ennek köszönhetően. Ez az alkalmazás egyébként nem csak az App Store-ból, hanem a Play Áruházból is letölthető volt, de azóta az Apple és a Google is törölte miután sorra érkeztek a felhasználóktól a panaszok. Mivel egy elég egyedi esetről van szó, így nem árt jobban odafigyelni, hogy mit és honnan telepítünk. Ki tudja, lehet, hogy legközelebb egy a Trezoréhoz hasonló oldallal, vagy egy más wallettel fognak fognak próbálkozni.

Ez is érdekelhet:

Mostantól még jobban kell vigyázni a csomagküldő SMS-es vírussal 

Ez most a 10 legerősebb Androidos mobil a piacon

Most 14% visszajár minden Auchan-os vásárlás után