Jöhet a tízmagos Exynos 2400-as processzor?

exynos

A dél-koreai vállalat a jelek szerint dolgozik a következő generációs processzorán, amit a csúcskategóriás okostelefonjaiba készít. Mutatjuk, hogy mit tudunk az Exynos 2400-as processzorról.

A Samsung az eddig megjelent információk szerint az idei évben csak olyan Samsung Galaxy S23 szériás modelleket fog a piacra dobni, amikben Snapdragon 8Gen2 SoC lapka fog dolgozni, amiket kimondottan a Samsung Galaxy készülékekbe terveztek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a következő generációs készülékeknél is Snapdragon lapkákkal találkozhatunk csak, de a napokban néhány pletykáról olvashattunk.

A jelek szerint a Samsung már nagy erőkkel dolgozik az Exynos 2400-as lapkán, ami a szivárgások szerint a Samsung Galaxy S24 modellekben fog debütálni. Ez egy érdekes felvetés, ugyanis nemrég olvashattunk arról is, hogy a következő szériában is csak Qualcomm lapkák fognak helyet kapni. A forrás azt állítja, hogy az Exynos 2400-as lapkával szerelt lapkák csak a dél-koreai piacon lesznek elérhetőek.

A jelek szerint akár bánhatják is majd ezt többen, ugyanis állítólag egy 10 magos processzorról beszélhetünk majd. Persze azt azért itt is meg kell jegyezni, hogy arról is olvashattunk, hogy 8 magos lesz a lapka. Az biztos, hogy ezeket a szivárgásokat érdemes helyén kezelni, ugyanis ezek nem hitelesített információk.


Forrás