Jövőre jöhet a három kamerás iPhone

írta: remake

A Huawei nem rég mutatta be a három hátlapi kamerával szerelt P20 Pro-t. Első körben biztos valamelyik kisebb kínai gyártótól várhatunk majd hasonló mutatványt, de előbb-utóbb a nagyobb cégek is követhetik a Huawei példáját.


Az Economic Daily News úgy tudja, az Apple készülékeken 2019-től egy újabb kamerát találunk majd a hátlapon. A forrás szerint, a modul 6P objektívval rendelkezik majd és 5x-ös hibrid zoomra lesz képes. Összehasonlításképp az iPhone 8, 5x-ös digitális zoomal rendelkezik, az iPhone 8 Plus és az iPhone X pedig 2x-es optikai és 10x-es digitális zoomot tudhat magáénak.Az egyik lencse sokkal több fény enged majd be mint korábban, így éjjel vagy alacsonyabb fényviszonyok között is jóval szebb képeket készíthetünk. Persze megannyi előnye lenne még egy három lencsés mobilnak. Ha pedig AI-t is használnak a kamerák (és miért ne használnának) akkor számos, eddig ismeretlen funkcióval is találkozhatunk.

Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője, még korábban azt jósolta, hogy a cupertinoi cég, jó pár évig dupla kamerát fog a készülékeire tenni. Az infó sem hivatalos és 2019 szeptembere is még odébb van. Lehet, hogy a nem túl fényes eladások és az iOS hibák miatt Androidra pártoló ügyfelek folytán észbe kaptak az Apple-nél és komolyabb fejlesztéseket tartogatnak nekünk, szerintem erre mondjuk kicsi az esély, de majd meglátjuk.