Június 12-én jön a Xiaomi Mi 9T

A Xiaomi Twitter oldalán bejelentette, hogy a februárban bemutatott Xiaomi Mi 9 termékcsalád június 12-én egy újabb modellel fog bővülni, ez az eszköz pedig a Xiaomi Mi 9T nevet kapja.


Azért nem egy vadonatúj készülék lesz a hónap közepén érkező Xiaomi Mi 9T, mivel a hírek szerint a Redmi K20 széria egyik tagját gyúrták össze a sima Mi 9-el. Az előlap alapján akár a Redmi csúcsmobilja is lehetne, megfordítva viszont a Mi 9 hátlapja köszön vissza, balra pozicionált kamerákkal és a felső modult egy sárga gyűrű öleli körbe.

A hardverspecifikációkat tekintve valószínűleg nem lesz semmi változás a Redmi K20 Pro és Xiaomi Mi 9T között, továbbra is egy 6,39 hüvelykes 19,5:9-es képarányú és Full HD+ felbontású Super AMOLED panel áll majd rendelkezésünkre, a számítások végrehajtásáért Snapdragon 855 processzor felel, a grafikus gyorsításról pedig egy Adreno 640 gondoskodik. A minél nagyobb képernyő/test arány érdekében a gyártó mechanikus előlapi kamerát pakol az eszközbe, így a 20 megapixeles modul csak akkor látható ha azt éppen használjuk, ilyenkor emelkedik ki a telefon házából.

A hátlapon három darab kamera kapott helyet, ezek 48+13+8 megapixelesek és akár 960 fps videókat is készíthetünk velük. Az akkumulátor is egész méretes lett a 4000 mAh-s telepnél ugyan már találkozhatunk nagyobbal is, de ilyen ár/érték arány mellett több nem is kell. Ami a memóriát illeti a legkisebb modell 6/64 GB-ot, a legerősebb pedig 8/256 GB-ot kapott. Azt sajnos nem tudni, hogy itthon mikortól lesz hivatalosan kapható, mint ahogy azt sem, mennyi lesz az ára.