Képeken és videón a Galaxy S11

Picit odébb van még a Galaxy S11 széria bemutatója, de az első CAD vázlatok már meg is érkeztek a Samsung új csúcsmobiljáról.


Ezúttal is az OnLeaks-nek köszönhetjük a képeket, bár nem hivatalos forrásról van szó, de már számtalan készülékről láthattunk hasonló rendereket jóval a bemutató előtt, így nincs okunk kételkedni. Ami elsőre szembetűnhet, hogy a formavilág megmarad, de az előlapi kamera a Note 10 szériához hasonlóan középre költözik.

A kijelző a két szélen ívelt és bár így elég nehéz megmondani, de mintha a kávák valamivel vékonyabbak lennének. A kompakt Galaxy S11e állítólag 6,4 hüvelykes kijelzőt kap, az S11 várhatóan 6,7, az S11 Plus pedig 6,9 hüvelykes lesz, legalábbis az eddigi pletykák szerint. A Samsung marad az AMOLED technológiánál, a HDR10+ funkció sem fog hiányozni a repertoárból, a 120 Hz-es képfrissítés pedig az újdonságok sorát fogja bővíteni.

Összesen öt modellt kapunk majd három méretben, a Galaxy S11 Plus alapból 5G-s lesz, az S11 és S11e viszont kap LTE és 5G-s variánst is. Úgy tűnik a gombok is a másik oldalra kerültek és a hangerőszabályzón kívül csak egy fizikai gomb található még a készüléken. A hátlap gyaníthatóan üvegből lesz, a Samsung logó a szokott helyen középen van, a kamerarendszer viszont elég érdekesre sikeredett.

Talán öt modul van a Galaxy S11 hátlapján, azt még pontosan nem tudni, melyiknek mi lesz a funkciója, de egyik biztos a 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX vagy annak egy továbbfejlesztett változata lesz. Kínában és Amerikában a Snapdragon 865 kerül majd a motorháztető alá, Európában pedig az új Exynos lapka. Valószínűleg az elkövetkezendő hetekben több minden is kiderül majd a Samsung új zászlóshajóiról.