Két régebbi Redmi mobilra is jön az Android 11

redmi-note-8-pro-cover

Egy nagyon jó hír jött a Redmi Note 8 és a Redmi Note 8 Pro tulajoknak, állítólag jövőre érkezni fog a két készülék Android 11 frissítése.

A Redmi Note 8 és Redmi Note 8 Pro még tavaly nyár végén jelentek meg Android 9 rendszerrel. Tehát nem igazán számít mai darabnak egyik mobil sem. Nem is olyan régen kapták meg az Android 10 és a MIUI 12 frissítést, de most úgy tűnik, hogy az Android 11 rendszer is érkezni fog rájuk. A Xiaomi és a MIUI Telegram csatornájára hivatkozva egy forrás ugyanis arról számolt be, hogy a Xiaomi megkezdte a két készülékhez tartozó Android 11 béta tesztelését.

redmi-note8-android-11

Azzal kapcsolatban, hogy mikortól lesz elérhető a Redmi Note 8-ra és a Redmi Note 8 Pro-ra az Android 11 még nem érkezett semmi információ. De a teszt mostani kezdetéből abban biztosak lehetünk, hogy már csak jövőre jöhet a frissítés. Még ha várni is kell, mindenképp jó hír ez a Note 8 és a Note 8 Pro tulajoknak, mivel a Redmi is két nagyobb frissítés után már nem igazán szokott újabbakat kiadni. Most úgy tűnik, hogy ez másképp lesz. Talán mondhatnánk most, hogy nem is lehetne nekik nagyon más választásuk, mivel az elmúlt időszakban több gyártó is növelte eszközeire a frissítések élettartamát. Láthatóan ebből a Xiaomi/Redmi sem fog kimaradni.