Kiderült mennyibe fog kerülni a Galaxy S20 FE 5G

Hetek óta jönnek a hírek a Galaxy S20 FE-ről, a specifikációk egy része már korábban kiszivárgott, a napokban pedig láthattunk 3D-s CAD vázlatot is a készülékről. Most a mobil árával érkezett egy kis információ.

 A DealNTech egy adatbázisból előbányászta a Galaxy S20 FE 5G kanadai árát, amiből már lehet következtetéseket levonni a hazai árazással kapcsolatban is. A forrás szerint 1148 Kanadai dollárt kérnek kérnek majd a mobilért, ami átváltva 260 ezer forintot jelent, ez ideális esetben itthon 290 ezer forint körül alakulhat a helyi adókkal. A 4G modemmel szerelt variáns pedig ennél jóval olcsóbb lesz.

Összesen hat különböző színválasztékban kerül forgalomba a mobil, ízlésünknek megfelelően levendula, navy kék, világos zöld, narancs, vörös és fehér árnyalatok közül választhatunk. Mivel a S20 FE tulajdonképpen a S10 Lite utódja lesz, a Samsung most is spórol egyes komponenseken, hogy a készüléket minél jobb áron tudják piacra dobni. A pletykák alapján a specifikációkhoz nem igazán nyúlnak, marad a Snapdragon 865/Exynos 990 lapka. A 6,5 hüvelykes kijelző csak minimálisan lesz ívelt, és a képernyőt szegélyező kávák is valamivel vastagabbak lesznek mint, az S20 sorozat többi tagjánál. A hátlapon három kamera dolgozik, a főszenzor felbontása 12 megapixel, ami mellé 12 megapixeles ultra széles látószögű lencse és 8 megapixeles teleobjektív jár.

A IP68 védelem gyaníthatóan nem fog hiányozni a repertoárból. Az akkumulátor kapacitása 4500 milliamperóra lesz, nyilván kapunk kábeles gyorstöltés funkciót, a vezeték nélküli töltés azonban még kérdéses. Az S10 Lite-nál utóbbi nem játszott, nincs kizárva viszont, hogy a következő generáció már támogatni fogja. Ugyanakkor a barátibb árcédula miatt lehet a Samsung-nál elengedték ezt a funkciót.

A Galaxy S20 FE várhatóan októberben érkezik a kiválasztott piacokra, az eddigiek alapján biztos, hogy itthon is forgalomba kerül majd.