Kiszivárgott a Samsung új csúcsmobiljainak az ára

Egy megbízható leakser közzétette a Galaxy Note20 sorozat európai árait. Ahogy az várható volt jó most is mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni.

Az eddigi pletykák alapján, két verzió lesz a Note20-ból. A standard modell lapos képernyővel érkezik, kisebb méretben és csalódást keltő hardverrel. A motorháztető alatt régiótól függően Snapdragon 865+ vagy Exynos 990 dolgozik majd, mi az utóbbi variánst kapjuk, ez valamivel gyengébb a Qualcomm-os verziótól. Bár ma felröppent egy olyan hír, hogy egy továbbfejlesztet Exynos 990 kerülhet a motorháztető alá, a forrás természetesen nem hivatalos.

A Galaxy Note20 kamerában sem hozza azt a szintet, mint az Ultra, a 108 megapixeles főmodul helyett állítólag 12 megapixeles szenzorral kell majd beérnünk és a periszkópos teleobjektív is kimaradhat. A kijelző tekintetében is rossz hírek jöttek, elvileg csak 60 Hz-es képfrissítést támogat majd a modell. A 4G-s verzió esetében ezért 999 eurót (347 ezer Ft) kell majd fizetni, míg az 5G-s variáns ára 1099 euró (381 ezer Ft) lesz. Fontos megemlíteni, hogy ezek még nem a hazai árak, itthon minden bizonnyal ennél drágábban kerül majd forgalomba a két mobil. A Note20 Ultra esetében 1349 és 1449 eurós árcédulára lehet számítani. Itt az 5G modem már benne van az alapfelszereltségben, a felárat az 512 GB-os tárolóért kérik. Gyaníthatóan az olcsóbb, 256 GB-os modellből jóval több gazdára talál majd. A 120 Hz-es képfrissítés adott lesz, mellé QHD+ felbontás társul és a kamerák is ütősebbek lesznek. A főszenzor felbontása 108 megapixel és nem hiányzik majd a repertoárból a periszkópos teleobjektív sem.

A Samsung újdonságainak bemutatója augusztus 5-én esedékes, aznap a Note20 sorozat mellett a Galaxy Z Fold 2, a Galaxy Buds Live, a Galaxy Tab S7 széria és a Galaxy Watch 3 is debütál. Hivatalos hazai árakat csak ez után tudunk majd mondani.