Kiszivárgott képeken a Xiaomi összehajtható telefonja

A Samsung, Huawei és Motorola már betört a „foldable” termékek piacára, és csak idő kérdése, hogy további cégek csatlakozzanak. Úgy tűnik, hogy a Xiaomi folyamatosan ebbe az irányba halad, mivel a kínai metróban lefotóztak egy Galaxy Fold-szerű telefont, amelynek képernyőjén MIUI 12 található.

A képek alapján egyértelműen megállapítható, hogy a termék fejlesztése a végéhez közeledik. A kép csak arról árulkodik, hogy ez az eszköz a MIUI 12 felületet futtatja, és azt is leolvashatjuk, hogy 256 GB-os belső tárhelye van. Ezen kívül látszólag nincs előlapi kamera – sem a tetején, sem az alján, sem a sarkokban, talán a felül található ragasztás alatt. A bekapcsoló gomb és a hangerőszabályzó a jobb oldalon van, amikor az eszközt kinyitják, és ez nagyjából minden, amit tudunk róla.

Nem először hallunk arról, hogy a Xiaomi összecsukható irányba tervez menni. Még decemberben az iparági bennfentesek kiderítették, hogy a vállalat várhatóan 2021-ben indít egyet, de ebben nem egyedüli, hiszen várhatóan az Oppo, a vivo és talán még a Google is előrukkol egy ilyen vagy ehhez hasonló termékkel.