Koronavírus: Rendhagyó bemutatón debütálhatnak a Xiaomi csúcsmobiljai

Bár idáig nem kaptunk hivatalos időpontot a Xiaomi-tól, de a hírek szerint február 11-én debütálhatnak a kínai cég legújabb csúcsmobiljai. Sőt, úgy tűnik a Mi 10 széria mellé megkapjuk a következő generációs Black Shark-ot is.


Úgy fest, a Xiaomi szépen kivárta, hogy a Samsung bejelentse a Galaxy S20 széria bemutatójának időpontját, majd a dél-koreaiakat beelőzve, még aznap bemutatják az első 16 GB RAM-mal szerelt okostelefont. Nem túl fair húzás, de eddig még a pletykaszinten hallott február 11-i dátumot nem cáfolták meg. Valószínű a felhasználókat nem fogja érdekelni melyik volt az első Snapdragon 865 rendszerchippel és 16 GB belső memóriával szerelt mobil, a Xiaomi viszont biztosan fog vele dicsekedni a bemutatón.

A közelmúltban több forrás is azt állította, hogy a Xiaomi következő gamer mobilja is február elején érkezik, és most Black Shark vezérigazgatója, Lou Yuzhou egy weibo posztban beszélt is a Black Shark 3 közelgő debütálásáról. Tehát elég nagy rá az esély, hogy a Mi 10 sorozatot követően rögtön a Black Shark 3-mat is leleplezik. Lou Yuzhou egyébként a weibon arról érdeklődött, hogy lehetne minőségi online sajtókonferenciát összehozni. Egy elég megbízható forrásokkal dolgozó tippster is azt állítja, hogy a Xiaomi Mi 10 és a Black Shark 3 az eddig megszokott sajtótájékoztatók helyett, online kerülnek majd bemutatásra, ami a Kínában egyre terjedő koronavírus miatt teljesen érthető.

Ezt persze még hivatalosan nem erősítette meg senki, de láthatóan fontolóra vették, és ha az elkövetkezendő napokban nem változik a helyzet gyökeresen az ázsiai országban – amire azért valljuk be elég kicsi az esély – akkor nincs kizárva az online event lehetősége.A Xiaomi Mi 10 mobilokról egyébként már elég sokat tudunk, de a Black Shark 3 kapcsán viszont eddig csak annyi derült ki, hogy Snapdragon 865-tel, 120 Hz-es képfrissítéssel és rengeteg belső memóriával lehet kalkulálni.