Látványos videó mutatja be az Android világuralomra törését

android-cover

Jelenleg az Android a legnépszerűbb a mobilos operációs rendszerek között, persze ez nem mindig volt így. Most kaptunk egy rövid videót, ami szemlélteti velünk, hogy hogyan hódította meg a kis zöld robot világot.


Szinte minden hónapban jönnek különböző statisztikákat a mobiltelefonokon található operációs rendszereket illetően. Mint tudjuk, a listát 85%-os részeszesedésével az Android vezeti, a második melyen pedig az iOS áll, a harmadik pedig a sokak által nem ismert KaiOS. Az Android 2008-ban jelent meg, ekkor még volt bőven választék a mobilos operációs rendszerek között. 2008-ban a legnépszerűbb a Nokia mobilokon megtalálható Symbian volt, ami ekkor 46%-ban uralta a piacot. Persze ezt megelőzően is voltak történések ezen a fronton, a mára kihaltnak mondható PalmOS például 1999-ben majdnem olyan népszerű volt mint most az Android, ugyanis ebben az évben az eszközök 73,94%-án volt megtalálható. Persze azt azért tegyük hozzá, hogy akkor még nem volt használatban annyi telefon, mint most. A fentieken kívül a BlackBerry OS és a Windows Mobile is megtalálható volt egyes felhasználók telefonjain, de sokaknak ismerősen csenghet még a Bada vagy a WebOS név is, de ezek mint tudjuk mára már eléggé eltűntek.

Az Android rendszer 2008-as debütálását követően első körben a Motorola DROID és Nexus One telefonokon volt megtalálható. Majd egyre több gyártó mobiljára került fel, ennek köszönhetően két év elteltével sikerült neki az akkori első Symbian-t letaszítania a trónról. Ezt követően nem hagyott alább egyik évben sem az Android népszerűsége, egyre több felhasználót kebelezett be a rendszer, míg végül elérte a jelenlegi 85%-os részesedését. A fenti videó elég látványosan bemutatja hogyan hódította meg a világot, már csak az a kérdés, hogy meddig tartja majd ezt a helyet.

FORRÁSyoutube
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.