Már letölthető az Android 10 végleges változata

android-10-cover

A korábbi pletykák igaznak bizonyultak, a Google tegnap hivatalosan is elérhetővé tette az Android 10 rendszert a nyilvánosság számára.


A múlt héten számoltunk be róla, hogy szeptember 3-tól a Pixel mobilok megkaphatják a legfrissebb Android frissítést. Akkor a PhoneArena próbálkozott több alkalommal Google online ügyfélszolgálatánál, és arra a kérdésre, hogy mikor érkezik a Pixel 3a-ra az új rendszer többedjére is ezt a dátumot kapták. A Google valóban elérhetővé tette a 10-es Android főverziót, ami ezúttal a megszokottaktól eltérően nem kapott desszert nevet. Az új operációs rendszer mostantól letölthető a Pixel, Pixel XL, Pixel 2, pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a és Pixel 3a XL telefonokra és ez már magában foglalja a szeptemberi biztonsági javításokat is. Ettől függetlenül azonban előfordulhat, hogy ha a felsorolt telefonok valamelyikével rendelkezel, az nem jelzi a frissítést ez esetben, innen tudod letölteni az Android 10-et.

android-10-cover

Az új verzió számos újítással rendelkezik, ilyen például a rendszer szintű sötét mód, a megújult gesztusvezérlés. Teljesen átalakították és kibővítették az alkalmazásengedélyek rendszerét és sokkal jobban átláthatóbbá is tették. Könnyebben megtudhatjuk melyik app mihez fér hozzá, vagy mit használ éppen és ezt is jobban tudjuk majd szabályozni.

android-10-logo-3

 

A fent felsoroltak persze csak töredékei az Android 10 újításainak, ezeken kívül még rengeteg újítást hozott magával a rendszer. A Google szerint akár több napot, vagy hetet is igénybe vehet mire a kompatibilis eszközökön elérhető lesz a szoftver, ez esetben a fenti linken keresztül tud frissíteni az aki nem tud várni. Bár az első benyomások nem túl biztatóak. Beszámolók alapján, a telepítés során a rendszer megakad a boot képernyőnél és hajlandó ott fél órát is időzni. Az Android Central szerint pedig egyesek ugyanitt hat órás várakozási időről is beszámoltak modelltől függetlenül. Ez nem csak az első generációs Pixel telefonokat érinti, hanem a Pixel 2 és Pixel 3 széria is érintett.

FORRÁSgoogle
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.