Kiderült mikortól lesz elérhető az Android 10

android-10-logo-2

A Google ügyfélszolgálatának sikerült kifecsegnie az új Android rendszer érkezésének időpontját.


Már korábban megerősítette a Google, hogy az eddig csak Android Q-ként emlegetett rendszerük az előző évek metodikájától eltérően nem fog kapni “desszert” nevet. Tehát az eddigi információk alapján az új platform csak kellő egyszerűséggel az Android 10 néven fog érkezni. Mint tudjuk a Google mobiljaira mindig az első körben szokott befutni a legfrissebb Android, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján mindig az ősszel debütáló új Pixel mobilokkal jött a legfrissebb verzió, de ez most nem így lesz.

android-10-cover

A Google ugyanis szokásaitól eltérően májusban két “olcsóbb” készüléket mutatott be. A Pixel 3a és a Pixel 3a XL a cég első olyan telefonjai a Pixel szériában amik a megszokottnál előbb érkeztek. Ebből adódóan mondhatni, hogy friss/idei telefonokról van szó és úgy néz ki, hogy szeptember 3-án már jön is rájuk az Android 10 frissítés.

A PhoneArena több alkalommal is próbálkozott a Google online ügyfélszolgálatánál. Ahol rákérdeztek, hogy mikorra várható a Pixel 3a telefonta az Android 10, ahol minden alkalommal azt a választ kapták, hogy szeptember 3-án fog jönni a 10-es főverzióval ellátott Android a Pixel 3a-ra. Ezzel megerősítést nyert, hogy a kompatibilis Pixel eszközök már szeptember elején frissülhetnek Android 10-re. Más gyártók készülékei valószínűleg pár hónap csúszással fogják megkapni az Android 10-et.