Leszerepelt a kamerateszten a Galaxy S21 Ultra

A Galaxy S20 Ultra kamerái elég gyengén szerepeltek a DxOMark tesztjein, és sajnos az új Samsung csúcsmobil sem hozta a várt eredményt.

A Galaxy S21 széria megjelenése előtt lehetett olyan pletykákat hallani, hogy a dél-koreai gyártó alaposan ráfeküdt a kamerákra, mert ezen a vonalon a Galaxy S20 mobilok elég gyengén teljesítettek. Az S20 Ultra jelenleg a DxOMark listájának tizedik helyezettje, de mentségére szóljon, hogy több olyan mobilt is találunk előtte, amik már hónapokkal az S20 sorozat után érkeztek, ilyen például az iPhone 12 Pro Max vagy a Huawei Mate 40 Pro+. Ugyanakkor azt is fontos megemlíteni, hogy a Huawei P40 Pro+ például csak 1-2 hónappal a Galaxy S20 Ultra után debütált, kamerában mégis sokkal jobb a DxOMark tesztjei alapján.

A Galaxy S21 Ultra hátlapján szép nagy szenzorok kaptak helyet, ebből laikus személy akár azt is gondolhatná, hogy fotózásban és videózásban ott van a szeren a mobil. Sajnos a DxOMark tesztjei nem ezt mutatják sőt, úgy tűnik, hogy még a Galaxy S20 Ultránál is gyengébb lett az új zászlóshajó ezen a téren. Összességében 121 pontot kapott a S21 Ultra, ezzel szemben az előző generációnak 126 pontot sikerül bezsebelnie. A nagyítással és a videózással gyűlt meg leginkább a baja a dél-koreaiak új zászlóshajójának. Az S21 Ultra kamerás teljesítménye a tizenhetedik helyre volt elég. A DxOMark toplistáját és a Galaxy S21 Ultra tesztjét ezen az oldalon lehet megtekinteni.