Már itthon is kapható a Huawei Nova 10

A kínai vállalat néhány hete mutatta be a legújabb közép kategóriás okostelefonját, amit már itthon is meg lehet vásárolni. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről a termékről.

A Huawei annak ellenére, hogy sok nehézségbe ütközik, elhozza a termékeit a magyar piacra is. Az eladási adatokban nagyon jól látszódik a kereslet csökkenés, de azért még mindig akadnak olyan felhasználók, akik kedvelik a cég termékeit és nem számít nekik, hogy nem támogatott a Google szolgáltatás a Huawei eszközökön.

Az új okostelefon viszonylag jó specifikációkkal rendelkezik, viszont más nagy gyártók, mint például a Samsung már durván 150.000 Ft-os áron is kínál olyan okostelefont (Samsung Galaxy A52s 5G), ami több mindenben még jobbnak is mondható.

A nyitóár Magyarországon 239.999 Ft a hivatalos viszonteladóknál. Egyféle kivitelben vásárolható meg ami a 8GB/128GB-os kiadás.

Hardveresen egy Snapdragon 778G lapka dolgozik a készülékben, ebből is a 4G kiadás. A kijelző egy 6,67 colos FHD+ felbontású és 120 Hz képfrissítésű ívelt OLED kijelző, amin Infinity-O kivágásban helyezkedik el a 60 MP-es szelfi kamera. A hátlapon összesen három lencse található meg: egy 50 MP-es főkamera, egy 8 MP-es ultraszéles látószögű lencse és egy 2 MP-es mélység lencse.

Az akkumulátor kapacitása nem mondható túl acélosnak, hiszen mindössze 4000 mAh-es, amit maximum 66W-al lehet tölteni vezetékesen.


Forrás