Kémfotón a Huawei Mate 30 teljesen megújult hátlapja

Lényeges dizájnbeli változást hozhat a Mate 30. Tavaly a Mate 20 és Mate 20 Pro négyzet alakú kameraszigettel érkezett, amiben három modult találunk. Úgy tűnik ez a felállás megtetszett a Google-nek és az Apple-nek is, hiszen ha hihetünk a pletykáknak akkor a két amerikai cég is négyzet alakú kamerasziget mellett tette le a voksát.


Most, hogy az Egyesült Államok kormánya visszavonta a Huawei elleni szankciókat, már nincs semmi akadálya a tömeggyártás megindításának. Egy kiszivárgott kémfotó alapján a Huawei ezt négyzet alakú kialakítást, már nem viszi tovább, a Mate 30 széria úgy tűnik kör alakú kamera szigetet kap. A Kínából érkezett felvételen állítólag a Mate 30 üvegből készült hátlapja látható, ez egyértelműen tükrözi mire lehet számítani idén ősszel.huawei_mate_30_hátapja_körkörös_kamerával

Persze a forrás nem hivatalos, így érdemes egyelőre pletyka szinten kezelni a látottakat. A kép alapján gyorsan készült is egy render a Mate 30-ról, már az új dizájnnal. Apróbb változás lehet még az elődmodellekhez képest, hogy a Huawei logó már függőlegesen a bal szélen található. Természetesen idén is a Leica-val közreműködve készülnek a hátlapi modulok, pontosan nem tudni, hogy három vagy négy szenzorra számíthatunk.huawei_mate_30_új_render

A Huawei P30 Pro-ban lévő 10x-es hibrid és 50x-es digitális zoomal szerelt kamera biztosan nem fog hiányozni. Mellé várható még a széles látószögű optika és jó esély van egy ToF modulra is. A Mate 30 előlapjáról nem sokat tudunk, az elmúlt időszakban lehetett hallani ezt is azt is. Több választása is lehet a Huaweinek, maradhatnak a szenzorcseppes előlapi kameránál, de dönthetnek a kameralyukas vagy mechanikus kialakítás mellett is. Nem hinném, hogy sokat kell várni a következő kémfotóra és abból talán nagyobb rálátásunk lesz a tejes dizájnra.

A motorháztető alá az Extreme Ultraviolet Lithography technológával készült Kirin 985 kerül. Így a rendszerchipre 20 százalékkal több komponenst lehet integrálni. Ennek előnye, hogy kevesebb energiát fogyaszt a lapka, a teljesítmény pedig tovább nő. Az akkumulátor kapacitása várhatóan 4200 milliamperóra és ha hihetünk a pletykáknak a Mate X-nél bemutatott 55 wattos gyorstöltés is bekerül a repertoárba.