Megérkezett a Samsung dupla kijelzős kagylótelefonja!

Sok pletykát követően a mai napon hivatalosan is bemutatkozott a Samsung legújabb flip mobilja, ami egy zászlóshajó hardverspecifikációival büszkélkedhet.


Már egy párszor hallhattunk a Samsung W2018 nevű okostelefonról, de azt, hogy mikor is mutatják be a modellt, a mai napig nem lehetett tudni. Korábban is W2018 néven bukkant fel a készülék, de a hivatalos bemutató alkalmával is ezt a “nevet” kapta, ami így elsőre elég furán hangzik. Az eszközben kettő darab 4,2 hüvelykes Full HD felbontású Super AMOLED panel helyezkedik el, tehát csukott és nyitott állapotban is tudjuk majd kezelni. Ezeket egyébként Gorilla Glass 5 védelemmel látta el a gyártó.

A kagylómobilban egy Snapdragon 835 lapka található, ezt valószínűleg már nem kell bemutatni mivel több idei csúcskészülék is ezzel a lapkakészlettel rendelkezik. A rendszermemória 6 gigabájt, a tárhely pedig 64 GB minimálisan, de 256 gigabájtos változatban is hozzájuthatunk majd. A két megjelenítő energiaellátásáról egy 2300 mAh-s akkumulátor gondoskodik, persze azt meg kell jegyezni, hogy a kettőt egyszerre nem tudjuk használni, de azért a rövidebb töltési idő érdekében USB Type-C csatlakozót kapott a modell.

Igazán különleges, 12 megapixeles modult található a hátlapon, ez ugyanis f/1,5 rekeszértékű optikával rendelkezik, ami nappali fényviszonyoknál f/2,5-re vált át. Ez egyébként a mobilpiacon különösen nagy fényerejűnek számít, elől pedig egy 5 megapixeles kamera található. A késői megjelenés ellenére sajnos Android 7.1.1 rendszerrel szerezhetjük be az újdonságot. Rosszabb hír, hogy egyenlőre csak Kínában érhető el hivatalosan, de ez valószínűleg a kereskedőknek nem jelent majd gondot.