Megérkezett az Android 12, mutatjuk melyik gyártó mobiljára jön elsőként

android-12-cover

Hivatalosan is elérhetővé vált az Android 12 és azt is megtudtuk, hogy mely gyártók mobiljai lesznek azok amik még ebben az évben megkaphatják.

crypto50

Az eddigi évek tendenciájához képest a Google most egy kicsit késésben van a legújabb Android rendszer bemutatását illetően. A keresőóriás korábban mindig szeptember első hetében rántotta le a leplet a legújabb Android rendszerről, de 2021-ben egy egy kicsit másképp alakult. Idén egy hónappal többet kellett várnunk az új Androidra, ami ezúttal sem kapott semmilyen “sütemény” nevet, csak egyszerűen Android 12 néven debütált. Valószínűleg azt már a legtöbben tudják, hogy a Google saját Pixel mobiljaira jön ki elsőként az Android 12, de ezzel kapcsolatban sem kaptunk pontos információt, hogy ez mikorra várható. Csak annyit mondtak, hogy a “következő hetekben fog érkezni”.

android-12-1

Természetesen a Google elárulta azt is, hogy lesznek olyan gyártók amiknek egyes mobiljaik még idén megkapják egy frissítéssel az Android 12-t. Ezek a következők lesznek:

  • Samsung
  • OnePlus
  • Oppo
  • Realme
  • Tenco
  • Vivo
  • Xiaomi

Ezzel kapcsolatban annyit árultak el, hogy az év végére várhatjuk a fenti gyártók modelljeire az Android 12 rendszert. Típust nem közöltek, de gyaníthatóan a zászlóshajók tulajdonosainál fog elsőként felugrani a frissítést jelző üzenet.

android-12-2

Az új rendszer egyébként a Google által csak Material Design You-nak hívott külsővel érkezik. Igazából ez csak azt jelenti, hogy az alapvető widgeteket és az értesítések új külsőt kaptak. Ezeken kívül az optimalizálásnak köszönhetően még gyorsabb lett a rendszer és jobban támogatja a mesterséges intelligenciát használó alkalmazásokat. Továbbá a felhasználókkal érzékeltetni fogja a platform, hogy mikor, melyik alkalmazás használja a telefon mikorfonját, kameráját, vagy helymeghatározását. Utóbbit egyébként a rendszer alapból egy kicsit pontatlanul fogja továbbítani, hogy megnehezítse a felhasználók követését.