Megjelent a Huawei Mate 50E okostelefon

A kínai vállalat a napokban hivatalosan is bemutatta a legújabb Huawei Mate 50 sorozatot, köztük a Huawei Mate 50E készüléket is, mi pedig mutatjuk, hogy mit kell tudni róla.

A Huawei Mate 50 sorozatról már több hónapja lehetett olvasni, hogy még az ősszel megérkezhet, ami így is lett, ugyanis a kínai vállalat szeptember 6-án leleplezte új termékeit.

A Huawei Mate 50E a sorozat legolcsóbb tagja lett, a megjelent információk szerint durván 240.000 Ft-ért lesz megvásárolható, de pontos árazást még nem tudunk és azt sem, hogy Kínán kívülre érkeznek-e a készülékek, avagy sem.

Hardveresen a termék egy Snapdragon 778G lapkát kapott meg 4G kivitelben, ami még mindig erősnek mondható, de a Samsung Galaxy A52s 5G okostelefonban is ez dolgozik, ami durván 145.000 Ft-ba kerül a magyarországi piacon is. Ez mellé társul még 8 GB RAM 128GB vagy 256GB belső tárhelye mellett.

A kijelző egy 6,7 colos FHD+ felbontású és 90 Hz képfrissítésű OLED panel, amin Infinity-O kivágásban helyezték el a 13 MP-es szelfi kamerát. A hátlapon kör alakban helyezkedik el a kamerasziget, ami becsapósan nem négy kamerát, hanem csak két kamerát kapott meg. A főkamera egy 50 MP-es, optikai stabilizálással rendelkező lencse, mellé pedig egy 13 MP-es ultraszéles látószögű lencse társul. Az akkumulátor kapacitása 4460 mAh, amit vezetékesen maximum 66W-al lehet feltölteni.


Forrás