Megjelent a Huawei Nova Y90

A kínai vállalat a napokban bemutatta a Huawei Nova Y90 okostelefont, ami a középkategóriába debütálhat. Mutatjuk, hogy mit kell tudni róla.

Úgy tűnik, hogy a Huawei nem áll le annak ellenére, hogy csökkenek az eladásai és talán ennek hatására dob piacra egyre több készüléket. Idén már globálisan is bemutatkozhatott a Huawei P50 Pro készülék, valamint az első kagyló telefonjuk, a Huawei P50 Pocket. Mindezek mellett kapható még a Huawei Nova 9SE, a Huawei Nova 8i és a Huawei Nova 9 is.

Ha valakinek hiány érzete lett volna eddig, akkor most már nem lesz, hiszen a 100.000 Ft alatti kategóriába megjelent a Huawei Nova Y90. Egyelőre még sajnos nem tudni, hogy melyik piacokon és milyen áron fog bemutatkozni, de hamarosan biztosan ez is kiderül. Összesen négyféle színben lesz elérhető a termék: zöld, fekete, fehér és kék színben.

A készülék hardveresen egy Snapdragon 680-as lapkakészletet kapott meg, ami mellé 8GB RAM és 128GB belső tárhely társul, ami elég jónak mondható. Szoftveresen alapból EMUI 12 fut a készüléken és természetesen nem támogatja a Google szolgáltatásokat. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh-es, amit maximum 40W-al lehet feltölteni vezetékesen. A gyártó szerint 30 perc alatt 50%-ra töltődik fel a készülék.

A kijelző egy elég nagy 6,7 colos panel, aminek a típusa LCD a felbontása pedig FHD+. Mindemellett rendelkezik 90 Hz-es képfrissítéssel is, ami javítja a felhasználási élményt. A hátlapon összesen három kamera kapott helyet: egy 50 MP-es főkamera, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP-es mélység lencse.


Forrás