Megjelent a Samsung Galaxy A14 5G

A dél-koreai vállalat néhány napja bemutatta legújabb készülékét, a Samsung Galaxy A14 5G okostelefont, ami az olcsóbb szegmensbe érkezett meg. Mutatjuk, hogy mit kell tudni róla.

A Samsung Galaxy A14 5G az Egyesült Államokban 2023.01.12-én kerül a boltok polcaira, durván 80.000 Ft-os áron, de a forrás azt is megemlíti, hogy a következő hónapokban az európai piacra is megérkezhet majd a készülék. Az előd modellhez képest elég sok fejlődést láthatunk.

A kijelző egy 6,6 colos FHD+ felbontású és 90 Hz képfrissítésű PLS LCD panel, amin vízcsepp kivágásban kapott helyet a szelfi kamera. A hátlapon összesen három lencse szerepel: egy 50 MP-es főkamera, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP-es mélység lencse.

Hardveresen a készülék két processzorral is érkezik, régiótól eltérően. Jön egy MediaTek Dimensity 700-al kapható kiadás, ami Amerikában is elérhető lesz, emellett érkezik egy új Exynos 1330-al felszerelt modell is, ami nagyobb órajellel fog rendelkezni, így valószínűleg a teljesítménye is valamivel jobb lesz. Szoftveresen alapból Android 13 alapokon futó One UI Core 5 áll a felhasználók rendelkezésére.

Amit még érdemes lehet kiemelni, az az 5000 mAh-es akkumulátor, amit vezetékesen maximum 15W-al lehet majd feltölteni. Minden bizonnyal itt is már csak a töltőkábel lesz a dobozban, ahogyan azt már a tavalyi évben megszokhattuk a Samsung készülékeknél.


Forrás