Megjelent a vérnyomásmérő Huawei okosóra

huawei

Ahogy azt megírtuk nektek, a Huawei egy új okosórán dolgozott, ami vérnyomásmérő érzékelőkkel lett felszerelve. Mutatjuk, hogy mit kell tudni a készülékről.

crypto50

Az új vérnyomásmérő Huawei okosóra, december 25-től vásárolható meg a kínai piacon durván 145.000 Ft-os áron. A készülék a Huawei Watch D elnevezést kapta meg, ami az első ilyen készülék a vállalat életében.

A dizájnja az okosórának nagyon hasonlít a Huawei Band 6-hoz, viszont két gomb van rajta a jobb oldalon, emellett a keret is robusztusabb, ráadásként az óra szíj is speciális, hiszen ennek segítségével tudja mérni a felhasználó vérnyomását.

A termék nem csak vérnyomás mérésre, hanem EKG, pulzus és vér-oxigénszint mérésre is képes. A cég azt állítja, hogy ± 3 mmHg hibahatárral dolgozik, ami nagyon jónak mondható.

Üzemidőben eltér az okosóra a megszokott Huawei üzemidőktől. Az akkumulátor pontos kapacitásáról nem adtak ki pontos információt, viszont azt mondták, hogy durván két napig bírhatja a készülék, egy feltöltéssel.

Az említett érzékelők mellett arra is van lehetőség, hogy a test-hőmérsékletet is tudja mérni. Az óra IP68-as víz és porállósággal rendelkezik, így ellenáll valamilyen szinten a víznek, nyilván úszni nem érdemes benne. Mindemellett NFC is jellemzi az órát, így valószínűleg Kínában fizetni is lehet majd vele.


Forrás