Megjöttek az első kémfotók a Huawei P40 Pro-ról!

A Huawei P40 és P40 Pro bemutatója még egy kicsit odébb van, de néhány szerencsés már teszteli a mobilokat. Renderképeket láthattunk a két készülékről, és most megérkeztek az első valós fotók is.


Bevett szokás, hogy a megjelenés előtt alapos tesznek vetik alá az okostelefonokat. A  mobilgyártók magasabb beosztásban dolgozó alkalmazottjai szoktak kapni ilyen tesztpéldányokat, ezeknek egy direkt erre a célra gyártott tok eltakarja a lényegesebb dizájnelemeit. Többször előfordult már, hogy egy ilyen eszközt néhány szemfüles lencsevégre kapott és a képeket szépen megosztották a különböző közösségi oldalakon, vagy tech portálokon. Így járt most a Huawei P40 Pro is, amit a Mate 30 Pro-hoz hasonlóan egy metrón szúrtak ki valahol Kínában.

Elvileg a sima P40 lapos kijelzővel jön, a Pro variáns pedig két oldalt ívelt megjelenítőt fog kapni, így egyértelmű, hogy az utóbbi van a felvételeken. A képernyő bal felső sarkában lévő dupla előlapi kamera jól kivehető, ez a széria egyik legfőbb sajátossága lesz. A hátul lévő szenzorokat viszont kitakarja a tok, sőt, az gyakorlatilag az egész hátlapot a márkajelzéssel együtt. Ezek még nem hivatalos infók, de a legutóbbi pletykák szerint a P40 Pro négy kamerával jön és lesz öt kamerás verzió is belőle, ami állítólag Huawei P40 Pro Premium Editon néven kerül majd forgalomba.

Ilyen lehet a P40 Pro Premium Edition

A fő modul elvileg mind a három modell esetében egy Ultra Vision Sensor névre keresztelt 52 megapixeles érzékelő lesz. Ez mellé kapunk még széles látószögű lencsét, egy teleobjektívet és – a Pro verzióknál – egy 3D ToF kamerát. Úgy tudni a sima P40 nem a 100x-os nagyításra képes periszkópos teleobjektívvel jön, hanem egy valamivel gyengébb szenzorral.

Azt talán mondani sem kell, hogy a képek és a specifikációk nem hivatalos forrástól származnak, így a fentieket érdemes némi fenntartással kezelni. A P40 sorozat bemutatója az már biztos, hogy márciusban lesz, de pontos dátum még nincs, nem hivatalos információk szerint március 26-án ismerkedhetünk meg a Huawei újdonságaival.