Megmutatta erejét a Xiaomi Mi 10 Pro

Már tudjuk, hogy nem holnap, hanem február 23-án Barcelonában lesz a Xiaomi Mi 10 széria bemutatója. Az eddigi infók alapján két modellre számíthatunk, a sima Mi 10 mellé idén is jön a Pro variáns. Utóbbi most futott egy kört a Geekbench-ben, és meg is döntött minden rekordot Androidos vonalon. 


A Geekbench Top listáján csak olyan készülékek vannak, amik már kaphatóak kereskedelmi forgalomban, jelenleg a Mate 30 Pro található az első helyen, az egy- és a többmagos teszten is sikerült minden telefont maga mögé utasítania a Huawei csúcsmobiljának. A Snapdragon 865-ös mobilok megjelenésével viszont gyorsan elveszítheti az első helyet a Mate 30 Pro 5G, ezt már a Xiaomi Mi 10 Pro friss Geekbech eredménye is jól mutatja. Az egymagos megmérettetést 904, a többmagost pedig 3290 ponttal zárta az eszköz.

A hétvégén debütáló ZTE Axon 10s Pro 5G ugyan Snapdragon 865-t kapott, de egyelőre még nem lehet megvásárolni sehol. Nem tudni pontosan melyik lesz az első készülék, ami a Qualcomm újdonságával kerül piacra, a Galaxy S20 széria elvileg csak márciusban kerül fel a boltok polcira, a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro viszont még ebben a hónapban megjelenhet.mi-10-poster

A Geekbench által közzétett adatlapból túl sok minden nem derül ki a Mi 10 Pro-ról, az tiszta, hogy Snapdargon 865 és 8 GB RAM volt a tesztelt mobilban, illetve Android 10-et futtatott. Valószínűleg 12 és 16 GB LPDDR5 RAM-mal szerelt verzió is lesz a Xiaomi újdonságából. A Mi 10 Pro egyébként négy darab hátlapi kamerával érkezik, ha minden igaz a főmodul a Xiaomi és a Samsung által közösen fejlesztett 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX lesz.

A kamerarendszer és az LPDDR5 memória mellett, a 65 W-os gyorstöltéssel is kitűnhet még a jelenleg piacon lévő felsőkategóriás készülékek mellől a Mi 10 Pro, és reméljük árban is jóval alattuk lesz.