Megvan a Huawei P50 bemutatásának dátuma

p50

Végre elérkezik a nap, amikor megtudhatjuk, hogy ténylegesen mit tud a Huawei egyik legújabb csúcskészüléke. Mutatjuk mit tudunk a Huawei P50 készülékről.

INLOCK

A kínai gyártó csúcskészülékének bemutatási időpontja már hónapok óta csúszik, mivel többféle probléma is nehezíti a cég életét. Elsősorban az amerikai szankciók, aminek jól tudjuk a következményeit és erre még rájött az idei évben a globális chip hiány, ami a legtöbb céget érinti.

Tovább viszont már nem várhat a vállalat. Állítólag hivatalosan a Huawei-től érkezett a hír, miszerint a Huawei P50 készüléket július 27-én fogják bemutatni. Egyelőre csak a sima modellről volt szó, a Pro verzió megjelenése még kérdéses.

Az is kiderült, hogy a pletykák valósnak látszottak. Nem áll rendelkezésre elegendő Kirin 9000 5G chip a készülékek legyártásához, így ezt csak a Pro modell kaphatja meg. A P50-es készülék a Qualcomm Snapdragon 888-as lapkakészletét kapja meg LTE kiadásban. Tehát ez nem ugyan az a chip, mint a Xiaomi Mi 11-es szériában szereplő lapkakészlet, hanem egy hasonló tudású 4G-s változat.

Amit még a készülékről tudunk az az, hogy Harmony OS 2.0-ás rendszer fog futni a készüléken, így az új tabletek bemutatását követően a mobiltelefonoknál is elköszön a cég az Android rendszerétől. Természetesen a Google szolgáltatások hivatalosan továbbra sem érhetőek el az új készülékeken sem.


Forrás