Megvan, hogy mikor érkezhet az 576 MP-es Samsung kameraszenzor

s21 ultra

Többször lehetett már hallani, hogy a dél-koreai óriás valami átütő újdonságra készül a kameraszenzorok terén. Most kiderült, hogy mikorra tervezik kiadni az ultra nagy felbontású érzékelőt.

crypto50
A Samsung az utóbbi években nagyon ráfókuszált arra, hogy a legnagyobb kameraszenzor gyártóvá váljon az okostelefon piac alkatrész előállítók között. 2019-ben mutatták be és kezdték el tömeggyártásban készíteni az első 108 MP-es kamerát, amit házon belül először a Samsung Galaxy S20 Ultra készüléknél használtak.

Pár napja bemutatták a jelenleg legnagyobb felbontású lencsét, a maga 200 MP nagyságával.Utóbbi egyelőre még nincs tömeggyártásban, viszont leghamarabb a 2022-es év elején találkozhatunk vele okostelefonokban, talán a legújabb Samsung Galaxy S szériás készülékben.

samsung

Jelenleg a legjobb kameraszenzor, ami a cég kínálatában megtalálható, az az 50 MP-es ISOCELL GN2, ami biztosítja a nagy pixelméretet, a HDR feldolgozást, a kétpixeles autófókuszt, a 4K 120 fps és 8K 30 fps nagyságú videórögzítést. Pletykák szerint a Samsung Galaxy S22 és S22+, ezt a szenzort fogja használni.

A cég a tavalyi évben jelentette be, hogy dolgozik egy 600 MP felbontású kamerán, amit az utolsó megerősítések szerint 2025-ben tervez piacra dobni 576 MP-el felbontással. A Samsung oldala kiemeli azt is, hogy az emberi szem 500 MP felbontásig lát, de ezt ők túl szeretnék szárnyalni.


Forrás