Megvan mi lehet az Android 11 egyik újítása

android-11-cover

A 2020-ban érkező Android rendszerre még egy picit várnunk kell, de most érkezett egy friss infó a platformot illetően, ez az újítás pedig sokaknak hasznos lehet.


Jelenleg a felhasználók többsége még az Android 10 frissítést sem kapta meg a telefonjára, de már most befutott egy hír a jövőre érkező Android rendszerrel kapcsolatban. Az még nem érősítették meg, hogy milyen nevet kap majd 2020-ban a Google mobilokra szánt operációs rendszere, de a legvalószínűbb az, hogy Android 11 néven fog debütálni. Mint tudjuk az augusztus óta elérhető Android 10-zel a Google elhagyta az édességneveket, tehát nagy rá az esély, hogy egy év elteltével nem térnek vissza ehhez. Évről évre több újítást kap az éppen aktuális Android rendszer. Nem lesz ez másképp az Android 11 esetében sem. Az egyik ilyet saját maga a Google árulta el az Android rendszer egyik hibajelentő oldalán.

android-dark-mode

A weblapon ugyanis több felhasználó panaszkodott, hogy az Android 10-zel érkező sötét módon nem lehet ütemezni. Ezt követően az egyik Google munkatárs megerősítette, hogy ez a funkció az egyik jövőben érkező Android rendszer része lesz. Viszont más egyebet nem árult el. Mivel már az Android 10 béta verziójában benne volt az ütemezett sötét mód csak több hiba miatt is negatívan befolyásolta a felhasználói élményt, ezért a Google úgy döntött, hogy azt kiveszik a rendszerből. Viszont a fentiek alapján nagyon úgy néz ki, hogy a jövőben visszatérhet az ütemezett sötét mód. Feltételezhetően májusban a Google fejlesztői konferencián már hivatalos forrásból is értesülhetünk erről, majd a nyár végén vagy az ősz elején meg is érkezik az új Android rendszerrel.