Mindenkit meglephet a Xiaomi Mi 10 Pro DxOMark pontszáma

Tegnap Lu Weibing a Xiaomi Group China elnöke és a Redmi ügyvezető igazgatója elárulta, hogy a Xiaomi Mi 10 Pro-t már letesztelte a DxOMark, és mobil által elért pontszám sokakat meg fog lepni.


Valószínűleg a február 23-i bemutatón már dicsekedni akar a Xiaomi a Mi 10 Pro DxOMark eredményével, hasonlóan tettek a Mi Note 10 mobilok bemutatója után is. Akkor a Premium Edition 121 pontot szerzett és egyből első helyre került, holtversenyben a Mate 30 Pro-val. Azóta már csak a harmadik helyen van, mivel a Honor V30 és a Huawei Mate 30 Pro 5G egy hajszálnyival jobbnak bizonyult nála.

Mivel a Mi 10 Pro is 108 megapixeles kamerával fog debütálni -és csak egy csúcsmobilról van szó- garantáltan az élmezőnyben végez majd a DxOMark listáján. Igaz úgy tűnik “csak” négy kamerája lesz, a Mi Note 10 PE pedig öt szenzorral hozta ezt az eredményt. Ez mondjuk annyira nem lehet befolyásoló tényező, hiszen a Mate 30 Pro 5G is négy szenzorral rendelkezik, mégis az első helyen végzett.

Weibing szavaiból arra lehet következtetni, hogy a Mi 10 Pro komoly riválisa lesz a Mate 30 szériának és akár az is megeshet, hogy a Mate 30 Pro 5G-től elveszi az első helyet. Túl sokat egyébként nem tudunk a Xiaomi csúcsmobiljának kamerarendszeréről, de a specifikációk egy része már ismert. A motorháztető alatt az 5G képes Snapdragon 865 dolgozik, a RAM LPDDR5, a tárhely pedig UFS 3.0-s és adott lesz a WiFi 6 támogatás, illetve a 65 W-os gyorstöltés.

A bemutató tehát február 23-án Barcelonában az MWC-n lesz, de addig még valószínűleg fogunk hallani a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro-ról.