Nagyon olcsó lett a Redmi 9A és a Redmi 9C

redmi-9a-9c-cover

Két kimondottan olcsó készülékkel bővült a Redmi kínálata. Már csak az a kérdés, hogy a globális piacra mikor és milyen áron jönnek.

A mai napon két újabb készülékkel bővült a (Xiaomi) Redmi kínálata. Mivel a vállalat hivatalos eseményt nem tartott a két mobil bevezetését illetően, ezért elég szegényesek róluk a hardverspecifikációk. Miután feltűntek az Redmi kínálatában a Facebook oldalukon megosztottak egy képet, ami tisztázza az újonnan érkezett telefonok főbb jellemzőit. Ezek szerint a Redmi 9A egy 6,53 hüvelykes HD+ felbontású Dot Drop display névre keresztelt megjelenítőt kapott. Ennek felső sávjában egy apró szenzorszigetben elhelyezett 5 megapixeles előlapi kamerával lőhetjük a szelfiket. A hátlapon egyetlen kamera van a vaku fölé pozicionálva, szenzor felbontása 13 megapixel.

redmi-9a

A motorháztető alatt a nyolcmagos, magonként 2,0 GHz órajelű Helio G25 lapkát találunk, ami egy belépő szintű készüléknek teljesen elegendő. Kategóriájából adódóan memóriával sincs annyira eleresztve a 9A. A rendszermória 2 GB LPDDR4X RAM, a tárhely pedig 32 GB. Utóbbi természetesen tovább bővíthető. Az akkumulátor kapacitása elég tekintélyes lett, számszerűsítve egy 5000 mAh-s telepet kapunk, amiből ilyen hardverek mellett akár több napos üzemidő is kicsikarható. Első körben Malajziában kerül forgalomba a mobil, az ára átszámítva körülbelül 26 ezer forint. A globális megjelenésről még nem érkezett hír.

A Redmi 9C már kamerában egy kicsit komolyabb a 9A-hoz képest. A kijelző felbontása és mérete változatlan. Tehát ez esetben is 6,53 hüvelykes HD+ felbontású megjelenítőt tapicskolhatunk felső sávjában egy szenzorszigettel. Az előlapi kamerán nem változtattak, ez esetben is egy 5 megapixeles modul áll rendelkezésünkre. A hátlapon azért már gyökeres változások vannak, egyből három kamera kacsint vissza ránk. Az elsődleges szenzor 13 megapixeles, a másik kettő funkcióját viszont nem ismertették. A Gizmochina szerint a főkamerán kívül még egy 5 megapixeles ultra széles látót és egy 2 megapixeles mélységszenzort tudhat magáénak a masina.

redmi-9c

A burkolat alatt egy valamivel erősebb lapkát találunk. A nyolcmagos Helio G35 már 2,3 Gh-zes órajelen pörög. A memóriakiosztás változatlan, 2 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel kell gazdálkodnunk. Az akkumulátor kapacitása is marad 5000 mAh, és a töltést illetően a 9C esetében sem jött infó. Az ára 32 ezer forintnak megfelelő maláj ringgit.

Mindkét modellt Android 10 operációs rendszerrel és MIUI 11 kezelőfelülettel bonthatjuk ki dobozából. Adott továbbá a kettős SIM foglalat, 4G VoLTE, WiFi 802.11 b / g / n és a Bluetooth 5.0. A töltést USB C csatlakozón keresztül tudjuk megejteni és van 3,5 milliméteres jack csatlakozó is.