Nagyot ugrott az 5G-s mobiltelefon értékesítés

Az 5G mobiltelefonpiac folyamatosan növekszik. Az utóbbi időszakban nagyot ugrottak az eladások, nagyrészt az 5G-s Apple készülékek megjelenése miatt.

A 2021-es Q1-es eladási adatok szerint volt olyan gyártó, akinek eladásai 1165 %-kal nőttek a 2020-as Q1-es adatokhoz képest. A statisztikák szerint 24 millió darab készülékkel többet szállítottak le a gyártók, az előző évhez képest. Az eloszlási adatok a következő táblázatban láthatóak:

Az eladási listán az Apple áll az élen 40.4 millió darab eladott készülékkel. A 2020-as év elején még nem rendelkeztek 5G képes készülékkel. Az eladási számok azért ilyen magasak, mert az iPhone 12 széria kapta meg először az 5G támogatottságot és ezek a készülékek népszerűségnek örvendenek világszerte. A második és harmadik helyen két kínai gyártó szerepel, az Oppo és a Vivo. Az előző évhez képest, ez a két cég fejlődött a legtöbbet. A Samsung a negyedik helyet foglalta el ebben a versenyben. Ők is 105%-ot javultak az előző évhez képest, viszont eladási számokat tekintve azért nem tudott feljebb kerülni a listán, mert ők már hosszabb ideje forgalmaznak 5G képes telefont.

A Huawei kimaradt a listából, hiszen telefon eladás tekintetében az amerikai szankciók miatt nagyot zuhant a mobiltelefon értékesítés. A helyét más kínai gyártók vették át, mint a Xiaomi, Oppo, Vivo.