Nagyot változik a Play Áruház

google

Az egyik legnépszerűbb letöltőalkalmazás tulajdonosai, most egy új szoftveres újítást mutattak be, ami javítja a felhasználók biztonsági érzetét. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről.

crypto50

Az Android alapú eszközökön, már jól megszokhattuk, hogy a hivatalos letöltő áruház a Play Áruház, ami alapból elérhető ezeken a termékeken.

Persze vannak alternatív megoldások, valamint lehetnek olyan áruházak, mint például a Galaxy Store, ahol kimondottan Samsung okostelefonokra specializált alkalmazások tölthetőek le.

Ahogy újulnak az android verziók és telik az idő, a Google egyre nagyobb figyelmet szentel a felhasználók biztonságára, ami a mai világban nem árt, hiszen egyre több csaló jelenik meg az interneten, akik az adatainkra pályáznak.

A Google nemrég hivatalosan be is jelentette, hogy a jövőben tovább szigorítanak a feltételeken, így a fejlesztőknek nagyobb hangsúlyt kell fektetni az alkalmazások fejlesztésére.

Az új frissítési irányelv szerint 2022 november 1-től, azok az alkalmazások, amik a legújabb rendszerhez viszonyítva két évig nem érik el az elvárt szintet, amit elvárnak tőle, eltüntetik az alkalmazásáruházból és nem lehet majd őket letölteni. Ez azért lehet fontos, mert az elavult alkalmazások nagyobb hibafaktort rejtenek magukban, így könnyebben károsíthatják meg a felhasználókat, akik végül valószínűleg a Google-t hibáztatnák.


Forrás