Néhány Samsung mobiltelefonon megszűnik a WhatsApp

whatsapp

Hamarosan a régebbi Android verziókkal rendelkező Samsung Galaxy mobilok nem fogják támogatni a WhatsApp alkalmazást. Mutatjuk, hogy melyek ezek.

crypto50

Többnyire megszokott, hogy egy bizonyos idő után az alkalmazás fejlesztők és tulajdonosok nem biztosítják már a frissítéseket a régebbi operációs rendszerrel rendelkező készülékekre, hiszen nem tudják már vállalni a felhasználói adatok biztonságos védelmét, vagy egyszerűen már nem is éri meg, hiszen kevés a felhasználó.

2021 november 1-től az Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich verziójú, vagy annál régebbi platformmal rendelkező Samsung Galaxy mobilok nem fogják támogatni a WhatsApp alkalmazást, így konkrétan használhatatlan lesz.

Szerencsére már nem sok készülék rendelkezik ilyen verziószámmal, így nincs is értelme felsorolni a készülékek listáját, de még az első Samsung Galaxy Note készülékek is frissültek már újabb verzióra.

Az Android 4.0.4 még 2011 októberében jelent meg. A legtöbb Samsung ügyfél már legalább egyszer frissítette ezt követően a Samsung készülékét, így nagyon elenyésző számban tűnhet el az alkalmazás a telefonokról. Még akkor is érdemes cserélni ilyen esetben a telefont, ha csak a WhatsApp webes felületét használjuk, mert az sem fog működni.

A frissítéseket minden esetben érdemes telepíteni, hiszen újdonságokat hozhatnak el a felhasználó számára, emellett folyamatosan javítják a biztonsági réseket, így jobban védik az adatokat is.


Forrás