Régi hiányosságot pótol majd az Android 11

Úgy tűnik az Android 11 rendszer hamarosan orvosolhat egy igen bosszantó problémát, amivel videók felvétele során találkozhattunk.

Azok akik Androidos telefont használnak, valószínűleg találkoztak már azzal a bosszantó problémával, hogy a rendszer videofelvétel során 4 GB-ban korlátozza a felvétel méretét. Ennek elérését követően pedig automatikusan leáll a rögzítés. Ezt követően ha tovább szeretnénk folytatni a videózást, az egész folyamatot újra kell indítanunk. Az operációs rendszerben automatikusan benne van ez a restrikció szóval még csak kikapcsolni sem tudjuk. Kisebb felbontásnál azért tovább tart mire 4 GB-os lesz a fájl, 4K felbontásban viszont könnyen elérhető ez a korlát.

4gb-android

A legfrissebb hírek szerint az Android 11 rendszerrel már nem fogunk a fentiekhez hasonló problémába ütközni. Az új főverzióból ugyanis kikerül majd ez a korlátozás. Azt nem tudni, hogy bevezetnek-e egy újabbat, de az AndroidPolice szerint a 11-es főverzió alatt már 4 GB-nél nagyobb méretű videókat is felvehetünk. Sajnos a sokak által használt Google kamera továbbra is korlátozott maradt. Az alap gyári kamera alkalmazásnál oldanák fel a korlátot. Nincs viszont kizárva, hogy az Android 11 bevezetését követően a Google kamerával is készíthetünk 4 GB-nál nagyobb méretű videókat.

FORRÁSgizchina
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.