Rekord magas bevételt hozott a Xiaomi-nak a harmadik negyedév!

írta: Robi

A kínai Xiaomi Corp. közzétette pénzügyi kimutatásait és mint ahogy az várható volt ezúttal is jó irányba mozdult a statisztika, de senki nem gondolta volna, hogy ennyire.


A legfrissebb jelentések szerint a harmadik negyedévben 50,8 milliárd jüan bevételt produkált a Xiaomi, ami rekord magas 49,1%-os növekedést jelent a cégnek. Ez a növekedés a vártnál jóval magasabb volt, persze ehhez az összes Xiaomi eszköz kellett a webkamerától kezdve az elektromos rollerig, de a mobil és táblagép piacon is egész jók a mutatók. Itt szám szerint 36,1%-os növekedést sikerült elérniük, ami 35 milliárd jüant jelent ebből pedig 33,3 milliárd folyt be csak okostelefonokból.

Október 26-án a kínai cég már több mint 100 millió darab telefont szállított le a kereskedőknek és a harmadik negyedévben 6 millió fuvaroztak ki a Xiaomi Mi 8 sorozatból. Ez persze köszönhető annak is, hogy a cég nyit olyan régiók felé is ahol eddig nem igazán lehetett beszerezni termékeiket. Megpróbál minden szegmenst kiszolgálni és támogatja a többmárkás stratégiát, gondolok itt a Pocophone-ra vagy a napokban átvett mobiltelefonokat és egyéb intelligens termékeket gyártó Meitu nevű vállalatra.

forrás: gizmochina