Rendervideón az új Samsung csúcsmobil a Galaxy Z Flip

A múlt hétvégén még azt lehetett hallani, hogy Galaxy Bloom néven érkezik a Samsung következő hajlítható mobilja. Most több forrás azt állítja a Galaxy Z Flip megnevezés lehet a befutó. A LetsGoDigital-tól érkezett egy elég részletes rendervideó, nézzük mire számíthatunk.


2020-ban több hajlítható telefon is várható, az első ilyen készülék a február 11-én a Galaxy S20 szériával együtt debütáló Galaxy Z Flip lesz. Az eszköz a Motorola Razr 2019-hez hasonlóan egy kagylómobil hajlítható kijelzővel, illetve egy másodlagos panellel, ami az értesítések megjelenítésére szolgál. December második felében több kémfotó is kiszivárgott az állítólagos Galaxy Z Flip-ről, de azok nem voltak túl jó minőségűek. Most a LetsGoDigital csapata készített egy CAD vázlatot, ami az eddigi pletykákon és a kiszivárogott képeken alapul, ezen minden oldalról megtekinthetjük a masinát.

A ház felső részének jobb oldalára kerülnek a bekapcsoló és a hangerőszabályzó gombok. A töltést USB C porton keresztül tudjuk megejteni, jack kimenet nincs, az alsó részre még egy külső hangszóró kerül. Az előlapi kamera a kijelző felső részének közepén található, hasonlóan mint a Note 10-nél, a felbontása úgy tudni 10 megapixel. A hátlapon két szenzor van, a fő kamera állítólag 108 megapixeles, ez mellé jön még egy modul, de erről egyelőre nem tudunk semmit. A hajlításért felelős mechanizmus feltűnően hasonlít a Galaxy Fold-éhoz, de gyaníthatóan nem teljesen ugyanaz, hanem már annak egy továbbfejlesztett változata.

A ház két akkumulátort rejt, ezek közül az egyik elvileg 900 milliamperórás, de a dizájn miatt valószínűleg a másik sem túl méretes. A motorháztető alá csak Snapdragon 855 kerül, nem a december elején bemutatott 865. A kijelző 6,7 hüvelykes Infinity-O panel, melynek védelméről már nem műanyag burkolat gondoskodik, hanem ultravékony üveg. Természetesen Android 10 rendszerrel és One UI 2.0 kezelőfelülettel érkezik a Galaxy Z Flip. A bemutatóig már egy hónap sincs hátra, gyaníthatóan addig hallunk még a Samsung újdonságáról.