Rendesen megnyúzták a Galaxy Z Flip-et

Sejthető volt, hogy a Galaxy Z Flip sem a strapabíróságáról lesz híres, de szerencsére azért egy fokkal jobban bírja a gyűrődést, mint az egy éve bemutatott Galaxy Fold.


Az egyik lényeges különbség a Fold és az Z Flip között az, hogy utóbbinál műanyag helyett már UTG-t (ultra vékony üveget) használtak a kijelzőnél. Ez elvileg valamivel ellenállóbb, mint a korábbi megoldás, de Zack Nelson videója alapján ha nagyon akarjuk akár körömmel is megtudjuk karcolni. Ami annak fényében, hogy a mobilokat kezünkkel és az ujjainkkal használjuk ez nem annyira jó hír.

Ami pozitívum, hogy a szennyeződések úgy tűnik nem jutnak be olyan könnyen a kijelző mögé és meglepő módon elég nagy erőkifejtés kell a készülék meghajlításához. Értelemszerűen már a Mohs keménységteszt legelején elbukik az eszköz, ez pedig azt jelenti, hogy nagyon könnyen karcolódik a kijelző, így nem árt vigyázni a méregdrága masinára.

A külső borítással valószínűleg nem lesz gond, tokot lehet kapni a Z Flip-hez, ugyanez a kijelzővédőről már nem mondható el. A The Verge megkeresésére a Samsung közölte, hogy “az egyedülálló UTG különbözik a többi Galaxy csúcstelefonban alkalmazott technológiáktól. A kijelző ugyan hajlik, de óvatosan kell kezelni”.

Aki erre a mobilra pályázik, jobb ha alaposan átgondolja, bár tény, hogy sokkal életképesebb megoldás, mint az ultra sérülékeny Galaxy Fold volt.