Rövid videón a Samsung legújabb csúcsmobilja

Túl sok dolog nem maradt titokban a Galaxy Note20 széria kapcsán. A Samsung augusztus 5-én érkező újdonságainak specifikációi részben ismertek és már képeket is láthattunk a két mobilról, amik mellé most egy rövid videó is érkezett.

A mindig megbízható forrásokkal rendelkező Evan Blass tett közzé Twitter oldalán egy tíz másodperces felvételt, amin a Galaxy Note20 látható. Nagy újdonság nincs, a dizájn már hónapokkal ezelőtt kiszivárgott, és a hetekben a Samsung egyik leányvállalatának weboldalára is felkerül néhány sajtófotó. A Note10 sorozathoz hasonlóan az előlapon marad a kameralyukas kialakítás, hátul a kamerasziget elég méretes lett, de a szenzorok függőleges elhelyezkedésén nem változtattak. Apró eltérés, hogy a bekapcsoló és hangerőszabályzó gombokat már a jobb oldalon kell majd keresni, ami elsőre valószínűleg sokak számára zavaró lesz majd.

Az eddig hallott információk alapján Európán kívül minden országban az új Snapdragon 865+ rendszerchippel jön a Note20 széria. Nekünk sajnos be kell érnünk a Galaxy S20 mobilokban lévő Exyos 990-nel, ami egyébként nem rossz chipset, de teljesítményben valamivel gyengébb a sima Snapdragon 865-nél is, tehát a 865+ ellen nagyon labdába sem rúghat. A bemutatót tehát augusztus 5-én tartják, de valószínűleg addig még fogunk hallani a Samsung új csúcsmobiljairól.