Snapdragon 662 lapkával érkezett a Nokia 5.4

nokia-5-4-cover

Bemutatkozott a Nokia 5.4, összeszedtük, hogy mit is kell tudni a hamarosan itthon is elérhető újdonságról.

A HMD Global bemutatta legújabb középkategóriás telefonját a Nokia 5.4-et. Az újdonság 6,39 hüvelykes HD+ felbontású IPS LCD megjelenítővel debütált. A képernyő bal felső sarkában lévő kameralyukban helyezték el a 16 megapixeles előlapi kamerát. A készülék hátlapján egy kör alakú kameraszigetben négy szenzort találunk. Ezek közül az elsődleges egy 48 megapixeles kamera. Mellette van még egy 5 megapixeles ultraszéles látó, valamint kettő darab 2 megapixeles modult. Ezek közül az egyik a mélységérzékelésért, a másik pedig a makró fotókért felel. Fontos megemlíteni, hogy biometrikus azonosító (ujjlenyomat olvasót) is van a Nokia 5.4-en, ami a hátlapi kamerák alatt helyezkedik el.

A motorháztető alatt Snapdragon 662 processzorát helyezték el. A 11 nanométeres lapka ugyan nem egy csúcskategóriás chip, de de teljesítményben teljesen megfelel egy átlagfelhasználónak. Ami nagyobb probléma az 4 GB RAM, ugyan a készülék gyárilag Android 10 rendszerrel érkezik, de ennyi memória később lehet kevés lesz. Ami a tárhelyet illeti 64 és 128 GB-os modellek közül választhatunk, de van lehetőség SD kártyával is bővíteni ha nem lenne elegendő. Az akkumulátor kapacitása 4000 mAh, a telep nem igazán támogatja a gyorstöltést, csak 10 wattal képes felvenni az energiát. A Nokia 5.4 több piacra, köztük Európába is érkezik. Ára 189 euró, ami átszámítva körülbelül 67 ezer forintot jelent. Sajnos ez az ár itthon jóval több lesz a helyi adóknak köszönhetően. A hazai starttal kapcsolatban még nem érkezett semmi információ.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.