TOP 10 okostelefon 63 ezer forint alatt

Újabb összeállítás érkezett az AnTuTu-tól, ezúttal a TOP 10 legjobb ár-érték arányú mobilt gyűjtötték össze, az applikációban elért átlagos pontszám és a készülék ára alapján. 

Az AnTuTu szokás szerint a kínai árcédulákat vette figyelembe. A megfizethető telefonoknál 1449 jüanig számoltak, ez átváltva – a jelenlegi árfolyamon, kis kerekítéssel – 62.700 forintot jelent. Úgy tűnik, akkor járunk a legjobban, ha a 6/64 GB memóriával és Snapdragon 845-tel szerelt Meizu 16th választjuk, ez a készülék itthon is megvásárolható, igaz drágábban és csak egyetlen webáruház kínálatában. A második helyre szintén egy Meizu telefon került, az X8, annak is a 4/64 GB memóriával szerelt változata. Erről a mobilról annyit kell tudni, hogy Snapdragon 710 dolgozik benne, ami mellé 3210 milliamperórás akkumulátort és 12+5 megapixeles kamerákat kapunk.

Annyira nem nagy durranás, de ez a hardver nagyjából mindenre elég egy átlagfelhasználónak. A Meizu X8 hazai ára 50.000 forinttól indul, így ebben az árkategóriában nem mondható rossz vételnek, még hazánkban sem. A harmadik helyen a bivalyerős Honor 9X-et találjuk. Specifikációk tekintetében erősebb az előző kettőnél, főként a Kirin 810 miatt, de az árból kifolyólag a dobogó legalsó fokára került a Honor újdonsága. Rossz hír, hogy a globális piacra “csak” Snapdragon 710F-fel jön a 9X, és még pontos árat sem tudunk hozzá.

Meglepő módon csak a negyedik helyre kerül a Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6/64 GB-os változata. Kínában viszonylag olcsó, itthon azért megkérik az árát. Teljesítményben biztos nincs panasz a benne lévő Helio G90T-re, nagyjából az a kategória, mint a Snapdragon 710. A Redmi Note 8 Pro-nak viszont ezen a szinten kamerában nincs ellenfele és a 4500 milliamperórás akkumulátor is vonzó lehet. Nem beszélve arról, hogy egy elég új készülékről van szó, tehát az elkövetkezendő két évben frissítések is bőven jönnek még rá. A negyedik helyezett a szintén négy kamerával szerelt Realme Q lett. Mivel egy viszonylag új gyártóról van szó ez a készülék sajnos itthon nem kapható. Az ötödik az év elején bemutatott Redmi Note 7 lett, a 48 megapixeles főkamerával rendelkező készülék ára itthon 55.000 forintról indul. Ezért a pénzért mondjuk csak a 4/64 GB-os verziót kapjuk, a 6/64-es variáns hivatalosan csak Kínában került forgalomba.

A hetedik helyen egy kevésbé ismerős versenyző, a Vivo Z5x, amit a Redmi Note 7 Pro követ. Utóbbiról annyit kell tudni, hogy nyolcmagos Snapdragon lapka dolgozik benne, a hátlapon pedig 48+5 megapixeles kamerát találunk. Ez a készülék sajnos itthon hivatalosan nem került forgalomba, aki mindenképp ilyet szeretne a Gearbest-ről most akciós áron tud rendelni. A kilencedik a Realme X2 lett. A tizedik helyre pedig a Redmi Note 8 futt be, ami kb. 10.000 forinttal olcsóbb, mint a nagytesó, cserébe visszafogottabb hardvert, és 64 helyett csak 48 megapixeles főkamerát kapunk.