Új 5 nm-es belépő szintű Exynos processzor a Samsung-tól

exynos

A dél-koreai cég november 10-én egy új 5 nm-es belépő szintű Exynos processzor bejelentésére készül, amivel a középkategóriás készülékeket célozza.

crypto50

A Samsung az egyik legnagyobb lapkakészlet gyártó üzemmel rendelkezik a világban, ahol a legerősebb hardverek készülnek el évről évre. A felső kategóriás Qualcomm chip-ek is itt készülnek, emellett a cég saját processzorok gyártásában is jártas, hiszen az Exynos lapkák felettébb népszerűek. Igaz ezeket leginkább a saját termékeiben használják.

Évek óta nagy a vita arról, hogy melyik chip a jobb. A Snapdragon vagy az Exynos? Megosztja a közönséget ez a kérdés. Jövőre az előzetes hírek szerint a Samsung átveheti a vezetést teljesítményben az új AMD-vel közösen fejlesztett Exynos lapkákkal, hiszen erősebb lehet a Snapdragon 898-nál és az Apple A14 Bionic chip-nél is.

samsung

Most viszont mivel a legtöbb gyártósor a cég kínálatában már átállt az új generációs csíkszélességű lapkák gyártására, napokon belül a cég egy új, 5nm-es belépő szint Exynos processzort mutathat be. Ezt minden bizonnyal a következő évi, belépő szintű Samsung Galaxy A szériás készülékekben fogja felhasználni.

Az új lapka neve várhatóan Exynos 1280 lesz, amit valószínűleg az Exynos 1080 utódjának szánnak. A szivárgások szerint, idén összesen három processzor bejelentésére készül a dél-koreai nagyvállalat. Az imént említett, belépő szintű lapkát, az Exynos 2200-as csúcsprocesszort és még egy meglepetést tartogat, amit a két termék közé pozicionálhatnak majd be.


Forrás