Új dizájnnal és nagyobb képernyővel tűnt fel a Spotify Car Thing

2019 májusában jelentette be a Spotify, hogy nyilvánosan tesztel egy hangvezérelt intelligens autós asszisztenst, amelynek a cég a „Car Thing” nevet adta.

Közel két év elteltével nem sokat hallottunk a projektről – bár ez hamarosan megváltozhat. Egy teljesen új dizájnnal és nagyobb képernyővel rendelkező jelent meg az FCC bejegyzésekben. Úgy tűnik, hogy a Car Thing új verziója hasonlóan fog működni, mint a 2019-es verzió – ez egy „hangvezérelt tartozék a telefonon futó Spotify alkalmazáshoz, amely kijelzővel és gombokkal van ellátva” – olvasható a hivatalos kommunikációban. „A Bluetooth lehetővé teszi a kommunikációt az autó fejegységével…”- a leírás szerint.

A külső kialakítás azonban gyökeresen eltér a korábbitól. Az új Car Thing szinte úgy néz ki, mint egy mini-tablet, érdekes kialakítású gombokkal. A fényképek alapján nehéz bármit megmondani arról, hogy a készülék valójában hogyan működik, vagy hogy néz ki a szoftver. Az sem világos, hogy ez egy olyan termék lesz, amelyet az emberek magukkal tudnak vinni, miután kiszállnak az autóból vagy sem.

“A Spotify arra összpontosít, hogy a világ első számú audio platformjává váljon, és folytatjuk a hangvezérelt zenei és podcast eszközök tesztelését, hogy segítsen nekünk többet megtudni arról, hogy az emberek hogyan hallgatják a zenei tartalmakat autójukban” – áll a cég közleményében. Kíváncsiak vagyunk, hogy mikor találkozhatunk ilyen vagy ehhez hasonló eszközzel a piacon.