Górcső alá vettük a piac mobil tarifáit

Elképesztő irányba mennek a 2024-es hang és internet tarifák

Ki gondolta volna néhány évvel ezelőtt, hogy mobil csomagjaink díjszabásai újra abba az irányba terelődnek, mint anno 20 évvel ezelőtt?

A Covid és az ukrajnai háború után az infláció egekben, melynek sajnos Magyarország sem lett nyertese, inkább talán a vesztese.

Covid előtt általánosságban elmondható volt, hogy hűségidőnk lejártával a díjaink csökkennek, új ajánlatokat kapunk, ne adj isten mobilokat dobnak utánunk 0 Ft-ért. ( Szerk. mi is örülünk ám a hozzánk dobott telefonnak )

Azonban egyértelműen látszik, hogy a 2023-as szerződésmódosítások folyamatosan emelkedő árváltozásokat hoznak, ami erősen csökkenti pénztárcánk méretét.

Ezért amennyiben lejárt a hűségünk, vagy lejáró félben van a szerződésünk, mindenképpen érdemes körülnézni a mobil piacon.

Hogy milyen szereplők közül választhatunk?

Általánosságban elmondható, hogy a Telekom a legdrágább, míg a Netfone a legolcsóbb, aki nem mellesleg a Vodafone hálózatát használja, annak minden előnyével és hátrányával. ( a tapasztalatok alapján inkább utóbbi )

Percdíjas Vodafone csomag:

Vodafone Go Light+ tarifa

Alap havidíj 3.990 Ft.

Percdíjak költsége ( 170 perc ): 6.800 Ft

SMS költsége: 400 Ft

 

– Vodafone Red Free 5G, korlátlan lebeszélhetőség, 5 GB adat, korlátlan díjmentes SMS. Havidíj: bruttó 11.990 Ft

– Telekom Mobil L korlátlan lebeszélhetőség, 4 GB adat, 1000 db SMS díjmentes, ezt követően 37 Ft / db. Havidíj: bruttó 9.360 Ft

– Yettel S Talk+ Korlátlan lebeszélhetőség, 5 GB adat, 40 Ft / SMS. Havidíj: bruttó 8.490 Ft

 

Ezekkel szemben ott van a BestFleet alacsony percdíjas Takarékos mobil csomagja, ami a fentiek bármelyikével szembe száll.

5Ft-os percdíj, másodperc alapú számlázás, és díjmentes SMS-ek.

Te melyik szolgáltatót használod, és milyen havidíjaid vannak?