Yettel lakossági és üzleti előfizetői változások május 14-től!

 

Yettel ÁSZF változás!

Olvasási idő kb 4-5 perc

Friss hír, hogy a Yettel 2024.Május 14-től változtatja az ÁSZF-et és az ÜÁSZF-et, előbbi az Általános Szerződési Feltétel utóbbi az Üzleti Általános Szerződési Feltétel, tehát a lakossági és üzleti partnereket egyaránt érinti majd.

Fontos, hogy a Yettel biztosítja valamennyi ügyfelének, hogy az értesítéstől számítva 45 napon belül azonnal felmondja Előfizetését, de előfizetői készülékvásárlásból eredő kedvezményeket ún idő előtti megszüntetési díjként fizetni kell, tehát, ha kedvezményt kapott annak a különbözete díjköteles vagyis kikell fizetni.

Nézzük a fontosabb változásokat, a sorrend véletlenszerű nem feltétlenül utal a változások fontosságára:

 • Megszűnik a Budaörsi Járásbíróság illetve a Székesfehérvári Törvényszék kizárólagos illetékessége, ezentúl a bíróságok illetékességére a polgári perrendtartásról szóló törvény illetékességi szabályai vonatkoznak majd.
 • Módosulnak az előfizetői szerződés egyoldalú szerződésmódosításokra irányuló szabályok – ez azt jelenti, hogy ezentúl nem konkrét esetek megjelölésével, hanem általános jogosultságként rögzíti az ÁSZF-ben ( az Előfizetőket az egyoldalú szerződésmódosítás esetén megillető jogosultságok biztosításával). Első blikkre ez azt jelenti, hogy több energiát és forrást fordítanak a személyre szabottabb Előfizetői ügyfélélményre. /
 • Módosul az adatkezelés, adatbiztonság szabálya is, a változás után a kártérítési felelősségre a jogszabályban meghatározott általános feltételek lesznek az irányadóak.
 • Összevonják az ÁSZF alapfogalmait a számlázási azonosító definíciójával. – Jelentsen ez bármit.
 • Változik a számlázási rendszer és az információs zártság, bízzunk benne, hogy így fejlődik az előfizetők biztonsága.

 • Módosulnak a Romaing szolgáltatói üzenet típusok. A Yettel adott szolgáltatási területéről más országba lépéskor a “Bon Voyage” fogad majd minket SMSben Előfizetőként, illetve egy üzenet al eslő adathasználatról “értesítés az adathasználat megkezdéséről” című SMS. Mindkét üzenet automatikus és díjmentes és szintén díjmentesen lemondható vagy újra aktiválható. – Ki/Be kapcsolgathatjuk kedvünk és igényeink szerint, de azért ne kapcsolgassuk folyamatosan. 
 • A Yettel bármely EU-tagországba történő belépéskor „EU-n belüli segélyhívó szolgáltatásokról és lakossági riasztásra használt mobilalkalmazásokról tájékoztató” típusú SMS üzenetet küld automatikusan és díjmentesen, azonban ezen üzenettípus lemondására nincs lehetőség. – Magyarul egy nem kikapcsolható szintén díjmentes üzenetet kapunk arról, hogy az adott országban melyik segélyhívó az érvényes.
 • Módosítják a SIM-kártya vagy eSIM eltulajdonítása vagy elvesztése miatt kért szünetelés szabályait. Számlás előfizető a hűségideje alatt kérheti a SIM-kártya vagy eSIM pótlását, vagy a visszakapcsolást 6 hónapon belül, ebben az esetben a szerződésének időtartama a kért szünetelés idejével meghosszabbodik, ugyanakkor az előfizetői szerződésben rögzített – pl. készülékvásárláshoz kapott kedvezmény miatti – idő előtti megszüntetési díjat vagy díjakat ebben az esetben nem terheli ki a Yettel. – Tehát ha SIM vagy eSIM elvesztés miatt szünetel a szolgáltatás akkor a szerződés arányosan hosszabbodik az eltelt idővel de legfeljebb 6 hónappal, viszont az esedékes megszüntetési díjak nem terhelik az Előfizetőt.
 • A Yettel Prime ezentúl vagyis Május 14 után, nem lesz elérhető a Yettel Start és Start Net szolgáltatásokhoz.
 • Megszűnik a “Yettel Pénzügyi Szolgáltatások Ügyfélszolgálat”.
 • A Yettel feltöltőkártya és Yettel Feltöltőkártya Express tarifacsomag igénybevételi feltétel díjhibáit javítják.
 • A Yettel IrodaNet Basic tarifacsomagnál egyszeri díjért lehet változtatni a szolgáltatási címen, ergo máshová helyezik ki a szolgáltatást, ahova az iroda költözik.
 • EUs szabályozásnak megfelelően a Yettel az 1. roaming díjzónában, azokban a belföldi adatforgalmi keretekben ahol a keret egésze nem használható fel növeli az adatmennyiséget 2025. május 15-től.
 • Ezentúl az akciós kuponokat és azok felhasználási adatait is hozzárendelik az Előfizetői fiókhoz.
 • A 3 roaming zónából eltávolítják Türkmenisztánt, illetve a 4. műholdas roaming zóna részleteit később a Yettel honlapján találjuk.

További szép estét kívánunk minden kedves olvasónknak!

MEGOSZTÁS