Új információk szivárogtak ki a Huawei P50 szériáról

LG és Samsung OLED kijelzőkkel és Kirin 9000 processzorral érkezhetnek jövőre a Huawei első 2021-es zászlóshajói.

Miután bemutatkozott a Huawei Mate 40 termékcsalád, a gyártó most a jövő év elején érkező zászlóshajókra koncentrálhat. Mint tudjuk jövőre a Huawei P50 széria lesz a soros és állítólag nem is fognak csúszni a modellek, tehát március/április körül már meg is ismerkedhetünk velük. Azt viszont nem tudni, hogy mikor kerülnek kereskedelmi forgalomba. Egy külföldi hírforrás, az Elec beszámolója szerint a Samsung Display és az LG Display fogja szállítani az OLED kijelzőket a mobilokhoz. A Samsungról már tudjuk, hogy októberben megszerezte az ehhez szükséges licenceket, ezek alapján úgy tűnik, hogy a közelmúltban az LG is megtette ezt.

Kirin-9000-cover

Ha minden igaz, akkor van még elegendő Kirin 9000-es készlete a Huawei-nek arra, hogy a P50 termékcsalád is ezzel a lapkával kerüljön forgalomba. Legalábbis nagyon arról szólnak a hírek, hogy ezzel a chippel fognak jönni a P50 mobilok. A pletykák szerint a Huawei több millió Kirin 9000 chipet halmozott fel mielőtt az USA szankcióin még jobban nem szigorítottak. A Honor eladásával pedig szintén milliók szabadulhattak fel a Kirin 9000-ből, mivel már nem a Huawei gondja, hogy milyen processzort rakjon a Honor zászlóshajókba. Mindezek mellett úgy néz ki, hogy hamarosan a MediaTek és a Qualcomm is gyárt majd processzorokat a Huawei-nek, bár utóbbi még csak a 4G képes lapkákra kapott engedélyt.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.