Új összehajlítható kijelzős koncepción dolgozik a Huawei

mate xs

A kínai cég már több hajlítható kijelzős okostelefont mutatott be a világnak. Most viszont egy teljesen új ötlettel álltak elő.

INLOCK

A hajlítható kijelzős telefonoknál jelenleg az róható fel hátrányként a normál okostelefonokhoz képest, hogy a vastagságuk kb. 2x akkora. Ez sok ember számára jelenthet gondot, hiszen nem szeretnek nehéz telefonokkal járkálni vagy esetleg kisebb helyen tárolnák eszközüket.

Egy újonnan benyújtott Huawei szabadalom erre nyújthat megoldást, hiszen egy kifelé nyitható kijelzős mobiltelefon kinézetét védették le a Szellemi tulajdon Világszervezetnél. A készülék egyik sarkában megtalálható a kamerarendszer, a másik sarokban pedig úgy van kivágva a készülék, hogy a kamera éppen bele tudjon feküdni oda.

huawei

A látványterveken is jól látható az elképzelés és ezzel több mm helyet spórolhatnak meg. A legtöbb esetben az okostelefonok a kamerasziget miatt fektetett helyzetben mozognak az asztalon. Ez a probléma is megoldódhat, hiszen összecsukott állapotban a készülék sima fele érne a felületre.

Ez a kialakítás nagyon hasonlít a Huawei Mate Xs sorozatra. Ha tippelnünk kellene a készüléket a sorozat utódjának szánhatják. Mindenesetre ezt is érdemes helyén kezelni, mivel sok szabadalom nem valósul meg, különböző problémák miatt.

Forrás