Újabb Huawei mobilra futott be az Android 10

nova-5t-purple

A Huawei-nél gőzerővel dolgoznak azon, hogy elhozzák nekünk a legfrissebb Android rendszert. A P30 és a Mate 20 széria után pedig most egy újabb készülékre érkezett meg az Android 10.


Ezúttal a Huawei Nova 5T volt a soros, az Android 10-re való frissítés terén. Ez a készülék az augusztusi bemutatót követően már szeptemberben elérhetővé vált, de hazánkban csak a hónap eleje óta kapható. Ami a hardverspecifikációkat illeti, egy egészen korrekt mobilnak számít a Nova 5T. A készülék egy 6,26 hüvelykes Full HD+ felbontású IPS LCD panelt kapott, bal felső sarkában egy 32 megapixeles előlapi kamerával. A hátlapon négy modul áll rendelkezésünkre, ezek 48+16+2+2 megapixelesek. A számítások végrehajtásáról Kirin 980 lapka gondoskodik, a felsoroltakat egy 3750 mAh-s 22,5W-os gyorstöltéssel táplálható akkumulátor látja el energiával.

android10-update

Jó hír, hogy most megérkezett a Nova 5T-re az Android 10 végleges (nem béta) változata is. A frissítéshez 4,7 GB szabad helyere lesz szükségünk és természetesen nem árt ha egy ilyen méretű update-hez teljesen fel van töltve az akkumulátor is. A 10.0.0.168 verziószámú frissítés OTA frissítés érkezése egyes országokba valamivel később futhat be, ezzel együtt érkezik az EMUI 10 kezelőfelület is a Nova 5T-re, ami rengeteg újítást is hoz magával.

Megérkezett az EMUI 10, mutatjuk az új funkciókat!

Az EMUI 10 letöltése és telepítése lépésről lépésre