Újabb infók jöttek a Galaxy S11 mobilokról

A Samsung gőzerővel dolgozik a Galaxy S11 mobilokon, valószínűleg ezúttal is februárban, az MWC-n leplezik majd le az újdonságokat. Néhány hír már érkezett az S11 szériával kapcsolatban, de még nagyon sok tisztázatlan részlet van.

Evleaks jóvoltából most kiderült, hogy legalább öt modellre számíthatunk majd, háromféle méretben. A széria legkisebb tagja 6,2 vagy 6,4 hüvelykes megjelenítővel érkezik, nyilván ez lesz a Galaxy S11e. A Galaxy S11 és S11 Plus-szal kapcsolatban már valamivel pontosabb infó jött, előbbi kijelzője 6,7, utóbbié pedig 6,9 hüvelykes. A Galaxy S10e lapos kijelzős vonalát nem viszi tovább a Samsung, mindhárom változat esetében két oldalt ívelt panelt kapunk.

A 6,9 hüvelykes variáns csak 5G modemmel lesz beszerezhető, de a másik kettőből 5G-s és LTE-s verzió is forgalomba kerül. Az XDA developers-es srácok találtak utalást 108 megapixeles kamerára is, ez a nemrég bemutatott ISOCELL Bright HMX lehet, de jött már olyan infó is, hogy a Samsung ennek egy továbbfejlesztett változatát pakolja majd saját csúcsmobiljaiba. Akárhogy is lesz, az már biztos, hogy legalább a sorozat egyik tagja 108 megapixeles főmodullal fog érkezni. A Samsung kijelzőbe épített kamerájának fejlesztése még folyamatban van, így marad a kameralyukas megoldás, de a szenzor a Note 10-hez hasonlóan jóval kevesebb helyet foglal majd el a panelből.

A pletykák szerint a Galaxy S11e, S11 és S11 Plus lesz az első három tömegtermelésbe került telefon, ami Snapdragon 865-tel fog érkezni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Samsung újdonságai jelennek meg elsőként a piacon a Qualcomm új lapkájával. Amint elkezdődik a gyártás, lehet számítani az első kémfotókra is, a Snapdragon 865 december elején debütál, a  tömegtermelés valamikor ezután fog indulni.