Újabb információk a Huawei Mate 50-ről

huawei

Nemrégiben megírtunk nektek egy pletykát, miszerint hamarosan érkezhet a Huawei Mate széria legújabb tagja. Most újabb információk derültek ki róla.

crypto50

A Huawei idén a mobiltelefonjai bemutatásával hadi lábon áll, hiszen kevés készüléket mutatott be, hatalmas csúszásokkal. A nemrég bejelentett Huawei Nova 9 sorozat jelentheti a kiutat a gödörből, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy a Huawei P50-es széria már lecsengett a hosszas késés miatt.

A Qualcomm-mal úgy tűnik, hogy egy jó kapcsolat jött létre a kínai cég felől, hiszen a Nova szériában a Snapdragon 778G LTE változata dolgozhat majd. A a következő évben érkező Huawei csúcskészülékeket szintén Snapdragon processzor fogja hajtani. Természetesen 4G-s változatban.

mate 50

Év elején, már a chip hiány kezdetén szó volt arról, hogy idén nem lesz Mate széria a cég kínálatában. Erre rácáfolt egy hír pár hete, ami szerint még az idén megjelenhet az újdonság. Most viszont egy valószínűleg a valósághoz legközelebb álló hír szerint, valamikor a 2022 Q1-es időszakban jöhet a Huawei Mate 50 széria.

A forrás azt is elárulja, hogy a termékben a következő évi Qualcomm csúcslapka 4G-s kiadása dolgozhat majd. Ami nem más mint a Snapdragon 898. Ha tudják tartani majd az időpontokat és lesz elegendő készletük, akkor kicsit megboríthatja majd a piacot a Huawei. Legalábbis ami a  kínai piacot illeti, hiszen Google szolgáltatások hiányában a nyugati térségben továbbra sincs sok esélye versernytársaival szemben.


Forrás