Újabb promóciós képeken a Redmi hamarosan érkező csúcsmobilja

Néhány hete még azt lehetett hallani, hogy idén már biztos nem jön a Redmi K30 széria. Azóta már tudjuk, hogy jön, méghozzá december 10-én, ekkor lesz ugyanis Kínai bemutató, a nemzetközi premier pedig valószínűleg átcsúszik a következő évre.


Az elmúlt időszakban több minden is kiderült a Redmi K30 sorozatról. A mechanikusan előugró szelfi kamerát lecserélik, helyette a punch hole-os megoldást választják. A két szenzor miatt, akárcsak a Galaxy S10 Plus-nál, itt sem kerek, hanem elnyújtott lesz a kameralyuk. A burkolat alá a Pro variáns esetében a Snapdragon 865 kerülhet, még a sima Redmi K30 a Snapdragon 700-as sorozat valamelyik új rendszerchipjét kapja, integrált 5G modemmel.

Az előlapról már több képet is láthattunk, de az még egyelőre nem tiszta, hogy a hátlapra hány darab kamerát kapunk és ezek, hogy fognak majd elhelyezkedni. Érkezett egy elég kis felbontású és rossz minőségű felvétel, ezen az állítólagos Redmi K30 látható hátulról. Ez alapján úgy tűnik, a négy modul lesz a hátlapon függőlegesen, középre pozicionálva. A kamerasziget pirula alakú lesz, és ezt még körülöleli egy kör alakú textúrázott felület. A négy szenzorról még semmit nem tudunk, de egy interjúban korábban elhangzott, hogy a „világ első nagy felbontású érzékelőjét tartalmazza” a K30 Pro, valószínűleg ez a 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX lehet.

Mivel ez a kis kép nem hivatalos forrásból származik, ezért hitelessége is megkérdőjelezhető. Valószínűleg napokon belül több olyan kémfotó is befut, amiken látható lesz valamelyik K30 mobil hátlapja és akkor kiderül mennyire volt valós ez a kameraelrendezés.